Investeringar i uppgraderad maskinpark skapar nya möjligheter

FSP-kmc-01.jpg

Det senaste året har FSP Sweden investerat i ny utrustning för att optimera både kvalitet och arbetsflöde i produktionen. Med två nya blästerskåp, en ultraljudstvätt och kabintvätt kan företaget idag erbjuda kunder högre kvalitet och långsiktigt hållbara måleriresultat.

Tillsammans med utrustningsleverantören KMC Ytbehandling har FSP utformat en lösning som utöver kvalitetsförbättringar ger resultat på flera plan i företaget. Bland annat har man förbättrat förbehandlingen och ersatt tunga arbetsmoment med automatiserade funktioner. Totalt investeras närmare 700 000 kronor i maskinparken.

– Med den nya utrustningen har vi effektiviserat vårt arbetsflöde och skapat bättre förutsättningar för vår personal, vilket känns fantastiskt bra, säger Jacob Ramberg, vd på FSP Sweden.

God förbehandling gör stor skillnad
Rätt förbehandling är grundläggande för att uppnå önskat resultat och beständigt skydd mot rost och korrosion. Med den nya utrustningen kan företaget säkra rätt förutsättningar för att målningen ska hålla länge och kunna stå emot rost, påfrestningar och slitage.

– Eftersom förbehandlingen inte gör någon märkbar skillnad på måleriresultatet vid första anblicken, är det många målerianläggningar som låter bli att investera i utrustning och rengöring för mekanisk ytbehandling. Det är först senare när den målade detaljen börjar rosta som man förstår vilken skillnad en god förbehandling ger, berättar Petter Vestin, säljare på KMC Ytbehandling.

Effektiviserad produktion
Tillskotten i maskinparken innebär även att FSP har automatiserat arbetsflödet i produktionen. Med den nya kabintvätten som opererar automatiskt har FSP möjlighet att optimera produktiviteten, spara värdefull tid och arbeta resurseffektivt.

– Att tvätta stora och tunga detaljer manuellt kan vara fysiskt påfrestande för operatören. Med en automatiserad kabintvätt kan vi sänka arbetsbelastningen och säkerställa ett perfekt tvättresultat, samtidigt som vi håller en jämn produktionstakt, berättar Jacob Ramberg.

Hållbart blästerresultat
Med de nya blästerskåpen har FSP dessutom möjlighet att minska ställtider, blästra både små som stora detaljer på ett smidigt och effektivt sätt samt separera olika metalltyper.

– Det är långt ifrån alla målerianläggningar som hanterar olika metaller i separata utrustningar. Detta är inte bara fördelaktigt från ett miljöperspektiv, utan ger också ett väldigt fint och hållbart blästerresultat som kommer att gynna FSPs kunders plånböcker i längden, avslutar Petter Vestin.

 

Är du nyfiken på att veta mer om oss och vår verksamhet?

Vänligen kontakta oss via info@fspsweden.se eller 0650 – 155 00 för mer information.

Tillbaka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Integritetspolicy      Sitemap