Pentti Virtanen i rollen som Senior Advisor

FSP-FB-Twitter-LinkedIn_pentti-02.jpg

Pentti Virtanen tillträdde som VD för FSP Finnish Steel Painting Oy år 2001. Idag är han vice ordförande i samma bolag och sedan i januari bistår han även den svenska verksamheten som Senior Advisor till bolagets ledning. En stor del av hans nya roll handlar om att bistå med erfarenhet och strategisk kompetens vid större kundcase.

Efter 18 år som VD för FSP Group har Pentti Virtanen banat väg för en ny VD i Finland och internationellt. Pentti är i grunden ingenjör och under sin tid som VD arbetade han med utvecklingen av FSP:s ytbehandlingsverksamhet. I sin nya roll som Senior Advisor till de svenska verksamheterna bidrar Pentti med erfarenhet och kompetens inom företagsutveckling och strategiska frågor.

Mitt arbete handlar främst om att skapa en framtid för företaget – att skapa en miljö där vi gemensamt arbetar med utvecklingsfrågor och arbetssätt inom bolaget för att effektivisera och tillgodose den internationella marknaden, säger Pentti.

Under sin tid som VD var ett av Penttis fokus att få FSP att expandera internationellt. Satsningen tog fart under 2007/2008, då i Estland och Polen, med kunder såsom ABB och Cargotec. Under dessa år insåg han att en av de främsta faktorerna till framgång är att verkligen förstå behoven på den internationella marknaden.

Vi måste vara flexibla. Vi måste förstå behoven och vi måste kunna tillgodose dem. Ett bra exempel på detta är vår kompetens av Turn-key solutions inom FSP, fortsätter Pentti.

Han ser en mycket god potential i anläggningen i Hudiksvall, där själva volymerna kommer vara en stor utmaning. Med större kunder som köper större volymer krävs inte bara fysiskt utrymme, utan även processer och kunskapslinjer att hantera volymerna.

Vi ser en ökad efterfrågan på att kunna hantera större volymer i Sverige och nu är rätt tid att agera. Vårt mål är att visa att vi är en spelare att räkna med, avslutar Pentti.

Tillbaka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Integritetspolicy      Sitemap